nieuws

Buitenland stuwt winst Caterpillar

Geen categorie

Caterpillar, ’s werelds grootste machinebouwer, heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 11% meer winst gemaakt dankzij een sterke verkoop buiten de Verenigde Staten. De nettowinst kwam uit op 975 miljoen dollar tegen 882 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2006.

Buitenland stuwt winst Caterpillar

De omzet ging met 10% omhoog naar 12,14 miljard dollar. De buitenlandse verkoop van Caterpillar steeg met 31%. Vooral in Azië en Europa werden meer graafmachines, bulldozers en bosbouwmachines verkocht. De Noord-Amerikaanse verkoop daalde met 11%. In de VS staat de vraag onder druk door de zwakte op de Amerikaanse huizenmarkt.

Gunstige vooruitzichten
De cijfers komen vrijwel overeen met de verwachtingen van analisten. Over heel 2007 boekte Caterpillar een recordwinst van 3,54 miljard dollar. De omzet steeg met 8% tot 44,96 miljard dollar. Voor 2008 denkt Caterpillar dat de omzet met 5 tot 10% toeneemt. De winst per aandeel stijgt naar verwachting met 5 tot 15%.

Reageer op dit artikel