nieuws

Boskalis zet in op Volvo wielladers

Geen categorie

Iedere dag maakt de Volvo L120F wiellader zich verdienstelijk voor A.H. Breijs & Zonen B.V., een dochteronderneming van Boskalis, op een terrein in Bergschenhoek bij het opspuiten van een groot gebied. Per dag wordt op deze locatie 10.000 kuub zand verwerkt. De wiellader L120F machine ‘verdwijnt’ soms gedeeltelijk in het water, maar zowel machine als machinist Dennis Slobbe kijken er niet van op of om. In goede samenwerking verrichten zij deze zware klus.

Boskalis zet in op Volvo wielladers

Dennis heeft amper vijf weken met de L120F gewerkt maar is zo enthousiast over de machine, dat hij eigenlijk geen afscheid kan nemen aan het einde van de dag. De L120F heeft in de korte staat van dienst dan ook al 400 uren op de teller staan.

Volvo L180F
In tegenstelling tot de L120F, die regelmatig van werkzaamheden en locatie zal wisselen, heeft de eveneens nieuwe Volvo L180F een vaste plek waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Machinist Hans de Keijzer zet inmiddels de L180F dagelijks in bij het laden van de eerder in dit jaar nieuw in gebruik genomen grondreinigingsinstallatie op de reinigingslocatie van dochteronderneming Boskalis Dolman B.V. in Schiedam.

Dag en nacht
Het komt regelmatig voor dat de wiellader dag en nacht draait bij A.H. Breijs & Zonen. Een gemiddelde van 3500 uren per jaar is dan gauw gemaakt. De L180F is voorzien van een breder ophangingsysteem, Eurosteel 2000 en werkt met een bak voor vuile grond, waarvan de binnenkant volledig is bekleed met RVS en een bak voor schone grond.

De nieuwe wielladers, door Kuiken voorzien van de Boskalis kleuren, zijn niet de enige Volvo’s bij Boskalis. Er wordt al heel wat jaren met dit merk gewerkt en dat is altijd goed bevallen. De nieuwe machines zijn ten opzichte van hun voorgangers net even zuiniger, krachtiger en comfortabeler.

Nadere informatie over de Volvo L120F en L180F is hier te vinden.

Reageer op dit artikel