nieuws

Bonder kiest voor een Volvo L 220 E

Geen categorie

Bonder Recycling en Overslag heeft een terrein van 10 hectare aan de Kanaaldijk in Utrecht opgekocht. Binnenkort wordt op deze locatie een aanvang gemaakt met het aanleggen van twee spoorlijnen. Om het terrein gebruiksklaar te maken voor spoorlijnbouwer Structon heeft het bedrijf recent een nieuwe Volvo wiellader L 220 E aangeschaft.

Bonder kiest voor een Volvo L 220 E

De machinist van de nieuwe, krachtige wiellader L 220 E, Peter van Zomeren, is tevreden over de aanwinst. Volgens van Zomeren doet de L 220 E het prima en werkt de machine erg handig door de joystick (CDC) en snelwissel. Ook is de werkomgeving optimaal door de overdrukcabine.

Continuïteit
Directeur Dirk Bonder is eveneens blij met de gemaakte keuze: “Stel dat er onverhoopt iets mankeert aan de machine, dan is Kuiken N.V. er snel bij. Mocht het nodig zijn, dan heeft Kuiken ook de mogelijkheid om een huurmachine in te zetten, zodat we gewoon door kunnen werken. Dat was voor ons een reden temeer om voor deze machine te kiezen.”

Andere taken
De wiellader L 220 E wordt door Bonder Recycling en Overslag ook ingezet voor andere activiteiten, zoals het overslaan van primaire en secundaire grondstoffen. De secundaire grondstoffen worden in de eigen was- en breekinstallatie verwerkt. De L 220 E vult deze installatie met grind. De primaire grondstoffen worden vervolgens overgeslagen. Dit gebeurt zowel met de L 220 E als ook met een portaalkraan.

Reageer op dit artikel