nieuws

Allerlaatste Volvo L120E voor RSW Den Haag

Geen categorie

De laatste te bestellen Volvo L120E werd een half jaar geleden afgeleverd bij Regionaal Sorteercentrum West (RSW) in Den Haag en heeft sindsdien al menig uur gedraaid.

Allerlaatste Volvo L120E voor RSW Den Haag

Vrachtwagens van slopers, aannemers en bouwbedrijven uit de regio Haaglanden, vol met bouw- en sloopafval, rijden op het RSW-terrein de hele dag af en aan. Na een bezoek aan de weegbrug vervolgen ze hun weg naar de grote scheidingshal waar het materiaal wordt gesorteerd. In een ander gebouw wordt het puin vermorzeld tot fracties die uiteindelijk – als menggranulaat – opnieuw hun weg vinden in de wegenbouw.

Puinrijder
Op het terrein helpt sinds een half jaar een Volvo L120E een handje. Deze wiellader, die zijn voorganger de L120D vervangt, weet van aanpakken en heeft al menig uur gedraaid. De machine heeft de 1000-uren beurt van Kuiken Construction Equipment al weer ver achter zich gelaten.
De L120E is voorzien van brede inrijbestendige industriebanden. Dat is geen overbodige luxe met oog op het dagelijkse puinrijden. Ook de luchtgeveerde stoel is voor de vaste machinist Cor Oudshoorn mede daarom een prettige bijkomstigheid. Met de extra grote bak van 3,8 kuub is het makkelijker en sneller verladen.

De wiellader bevalt bijzonder goed en is nog erg zuinig ook. “We willen werken met betrouwbare en veilige machines en Volvo past al heel wat jaren in dat plaatje”, zegt Marcel Blaas, algemeen manager bij Regionaal Sorteercentrum West.

Reageer op dit artikel