nieuws

Wirtgen Machinistendag met laatste aanwinsten

Geen categorie

Zaterdag 15 december hield Wirtgen in Werkendam een machinistendag. Centraal hierbij stond de frees W 150 F en het de Vögele asfaltafwerkmachine met MM.GPS.

Wirtgen Machinistendag met laatste aanwinsten

De Wirtgen W 150 F frees past tussen de bestaande freesmachines W 100 en W 2000 met modules van 1200, 1300 en 1500 mm. Hij vervangt deels de W 2000 C.

Freesmarkt
Wirtgen heeft wereldwijd op de freesmarkt een marktaandeel van 73 procent en in Nederland zelfs 100 procent. Volgens Cees Haasnoot, bij de importeur verantwoordelijk voor het programma freesmachines, had het aandeel van 73 procent hoger kunnen zijn als de fabrikant meer machines had kunnen bouwen.

GPS
Het MM GPS systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Topcon en Sauer Danfoss. Het extra dikke BouwMachines nummer 16, die verleden week naar de lezer werd verzonden, vermeldde uitgebreid over het MM. GPS systeem op pagina 61.

Reageer op dit artikel