nieuws

Traxx presenteert nieuw brandstof opslagsysteem

Geen categorie

Sinds oktober 2007 is de nieuwe regelgeving voor brandstofopslag van kracht. De eisen die aan een moderne opslagtank worden gesteld – en de handhaving daarvan – zijn gevoelig strenger geworden. Daarom introduceert Traxx een nieuw opslag systeem: een dubbel-wandige stalen tank die beantwoordt aan alle eisen op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit.

Traxx presenteert nieuw brandstof opslagsysteem

Als antwoord op deze nieuwe eisen voor brandstofopslag, heeft TRAXX een nieuwe brandstofopslagtank ontwikkeld die volledig voldoet aan de nieuwe regelgeving én aan de praktijkeisen voor brandstof-tanks.

Standaard
Zo is het Traxx opslagsysteem standaard voorzien van o.a. een aanrijbeveiliging en een brandblusapparaat. Ook andere verplichte items zoals een vulpuntbak en overvulbeveiliging (tegen morsen bij het afvullen van de tank) behoren tot de standaard uitrusting. De installatie wordt steeds verzorgd door een KIWA-erkende installateur die ook het KIWA installatiecertificaat aflevert.

Het systeem voldoet aan de PGS30 regelgeving voor opslag en de KIWA beoordelingsricht-lijn BRL-K903/07.

Staal
Traxx opslagtanksworden vervaardigd van hoogwaardig staal. De tanks zijn in- en uitwendig gestraald en op de coating geldt een garantie van 5 jaar. Bovendien bieden dubbelwandige stalen tanks een betere bescherming tegen brand. Dankzij de cylindri-sche vorm kan eventueel (condens-) water op eenvoudige wijze verwijderd worden.

Daarnaast is het opslagsysteem standaard uitgevoerd met een conditioneringsbeluchter (filtert en droogt de lucht die tijdens het tanken wordt aangezogen in de tank) en een CIM-TEK filter (verwijdert water uit de brandstof tijdens het aftanken) om de opgeslagen brandstof te beschermen tegen vocht en vervuiling.

Flexibele plaatsingsmogelijkheden
De regelgeving voor de plaatsing van een stalen tank is soepeler dan bij kunststoftanks. Zo mag een dubbelwandige stalen tank op slechts 25 cm van gebouwen geplaatst worden (bij kunststoftanks moet minstens 5 meter afstand bewaard worden).

Beurs
Het Traxx opslagsysteem is vorige week gepresenteerd op de Landbouwwerktuigenbeurs in Leeuwarden op de gemeenschappelijke stand van Dalhuisen Olie, Schouten Olie, Slump Oil en Van Kessel Olie (stand nr. 107 in de Friezenhal).

Reageer op dit artikel