nieuws

Scania bouwt nieuwe werkplaats in Alblasserdam

Geen categorie

Scania Beers B.V. gaat langs de A15 een nieuwe regionale werkplaats bouwen. Op deze locatie wordt naast de Scania werkplaats tevens vestigingen van Van Pelt Auto’s en Motoren en Profile Tyrecenter DBS gerealiseerd.

Scania bouwt nieuwe werkplaats in Alblasserdam

De nieuwe Scania werkplaats gaat de huidige vestiging in Zwijndrecht uit 1980 vervangen. Bij de verandering van locatie speelt tevens mee dat die vestiging door gewijzigde infrastructuur niet meer ideaal lag.

Bereikbaarheid
Daarom is nu gekozen voor een modern nieuwbouwpand met een uitstekende bereikbaarheid met vrachtauto’s zonder overlast voor omwonenden. De keuze voor Alblasserdam voor de nieuwe locatie ligt met name in de concentratie van transportbedrijven in de regio.

Chassisrichtbank
Het nieuwe pand krijgt in totaal 9 poorten, waarvan Scania er 7 in gebruik gaat nemen en Profile tyrecentre DBS er 2 heeft. De werkplaats krijgt een uiterst moderne inrichting waarbij ook aan toekomstige eisen op het gebied van milieu, arbo en veiligheid is gedacht. Het Scania deel wordt tevens uitgerust met een chassisrichtbank t.b.v. schadeherstelwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel