nieuws

Persoonlijke ontwikkeling belangrijk in infra-wereld

Geen categorie

UTA-personeel, dat actief is in de B&U- dan wel Infra-wereld, geeft aan de afgelopen jaren persoonlijke ontwikkeling een steeds belangrijker aspect te zijn gaan vinden ten aanzien van werk en loopbaan (57%). Ook een fijne bedrijfscultuur (52%) en evenwicht tussen werk en vrije tijd (48%) worden relatief vaak genoemd

.

De trend is duidelijk: zachte factoren in het werk/de loopbaan worden steeds belangrijker voor deze groep. Dit blijkt uit onderzoek dat USP Marketing Consultancy in opdracht van Trivoor Bouw en Infra onlangs heeft uitgevoerd.

Aanzien
Ruim eenderde (36%) geeft aan aanzien van het bedrijf steeds minder belangrijk te vinden Ook is expliciet gevraagd welke aspecten ten aanzien van werk en loopbaan de UTA-medewerkers de afgelopen jaren steeds minder belangrijk zijn gaan vinden. Het aanzien dat de (potentiële) werkgever binnen en buiten de branche heeft, wordt hierbij het meest genoemd (door 36%).

Baanzekerheid is voor vrijwel evenveel UTA-medewerkers de laatste jaren belangrijker (27%) als minder belangrijk (29%) geworden. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zou verwacht mogen worden dat men zich op grotere schaal de afgelopen jaren vooral minder zorgen is gaan maken over het behoud van een baan.

Reageer op dit artikel