nieuws

Nieuwe ambulance wordt Volkswagen

Geen categorie

De nieuwe ambulance heeft als basis een Volkswagen Transporter. De Ambulance Nieuwe Stijl (ANS) is ontwikkeld door Terberg Specials in IJsselstein. Vorige week vond daar de overhandiging plaats van het eerste exemplaar aan RAV Brabant Midden-West-Noord.

Nieuwe ambulance wordt Volkswagen

De Ambulance Nieuwe Stijl is om de patiëntenruimte heen gebouwd en heeft daardoor unieke eigenschappen. Zo’n vier jaar geleden werden de ideale specificaties voor een ambulance door een groep van ambulancediensten opgesteld. Hierbij stond patiënt en verplegend personeel centraal.

Volkswagen Transporter
De ANS is ontwikkeld op een Volkswagen Transporter. Door een verlaagd chassis, wat door Terberg Specials zelf is ontwikkeld, heeft de auto een “single step” toegang van 35 centimeter vanaf het wegdek tot de patiëntenruimte. Onder dit chassis wordt een onafhankelijk geveerde wielophanging gemonteerd, met daarop een zelfdragende carrosserie.

Er is bewust gekozen voor een voertuig niet hoger dan 2,40 meter. Hierdoor blijft het zwaartepunt in de auto laag. Mede door de luchtvering rondom, ontstaat een voertuig dat beschikt over ongekende rijeigenschappen; hoge rolstabiliteit, hoog veercomfort en een voortreffelijke wegstabiliteit.

Interieur Het werken in de ANS is bijzonder aangenaam door de goede ergonomie en het hoge afwerkingsniveau. Efficiënt ingebouwde kastruimten, de meest moderne LED verlichting en een touch screen bediening van de instrumenten maken het geheel compleet.

Reageer op dit artikel