nieuws

MAN Nutzfahrzeuge start joint venture met Pon

Geen categorie

De MAN Nutzfahrzeuge Groep en Pon zijn overeengekomen een joint venture op te zetten voor de verkoop, distributie en onderhoud van MAN trucks en motoren, MAN en NEOPLAN bussen en buschassis.

De bedrijven zullen elk een belang van 50 procent hebben in de nieuwe holding ‘MAN Region West BV’ en Pon zal verantwoordelijk zijn voor het algemeen management. Zowel MAN als Pon hebben er vertrouwen in dat de joint venture hun totale concurrentiepositie zal verbeteren, zonder de land-specifieke benadering van de individuele markten aan te tasten.

Pon
Pon, met het hoofdkantoor in Nijkerk, Nederland, is een internationaal handelsconcern met een grote diversiteit aan activiteiten, die globaal in twee divisies worden ingedeeld: Pon Automotive en Pon Equipment + Power Systems. Het bedrijf vertegenwoordigt bekende merken, zoals MAN, Volkswagen, Caterpillar en Linde. De producten die Pon levert vullen elkaar aan wat betreft type en kwaliteit. Bij de groep werken ruim 9.000 medewerkers in 500 vestigingen verspreid over 11 landen.

MAN
De MAN Nutzfahrzeuge Groep is gevestigd in München, Duitsland. Het is het grootste bedrijf binnen de MAN Groep en één van de belangrijkste internationale leveranciers van bedrijfswagens en transportoplossingen. In het belastingjaar 2006 heeft het bedrijf, met meer dan 34.000 medewerkers, een omzet van € 8,7 miljard gegenereerd door de verkoop van bijna 80.000 trucks en meer dan 7.300 bussen en buschassis.

Reageer op dit artikel