nieuws

Komatsu bouwt nieuwe fabriek graafmachines in Rusland

Geen categorie

Komatsu gaat een nieuwe fabriek bouwen in Yaroslavl, Rusland. Dit is de 47e fabriek voor Komatsu, zelf nummer twee op de wereldranglijst fabrikanten van bouwmaterieel.

Komatsu bouwt nieuwe fabriek graafmachines in Rusland

Komatsu heeft nu 12 fabrieken in Japan en met de nieuwe in Rusland erbij, 35 fabrieken buiten het moederland. Komatsu produceerde al sinds 1998 ruwe onderdelen in Rusland binnen de joint venture onderneming Kranek International in Ivanovo.

Compleet
De nieuwe onderneming is de eerste complete montagefabriek in Rusland voor Komatsu. De bedoeling is dat de fabriek in 2010 operationeel is. Komatsu gaat in de fabriek middelzware rupsgraafmachines, schrankladers en heftrucks bouwen. Bij de graafmachines begint de Japanse onderneming met de PC 200 uitvoeringen, die snel gevolgd zullen worden door de PC 300 en PC 400.

De Russische economie gaat op dit moment in sneltreinvaart vooruit. Van de zeven belangrijkste groepen bouwmaterieel* werden er 18.000 stuks verkocht in 2006. In 2009 verwacht Komatsu dat er 32.000 machines over de toonbank gaan. Bij vorkheftrucks zou dit aantal ten opzichte van 2006 in 2009 verdubbelen naar 33.000 stuks.

* De zeven belangrijkste materieelgroepen voor Komatsu (exclusief minigraafmachines) zijn: rupsgraafmachines, mobiele graafmachines, bulldozers, wielladers, starre dumpers, knikdumpers en graders.

Reageer op dit artikel