nieuws

Bosch Rexroth investeert 10 miljoen in cilinderproductie

Geen categorie

Bosch Rexroth heeft in Boxtel een nieuwe bedrijfshal geopend voor de productie van hydraulische cilinders op maat. Met een investering van 10 miljoen euro komt het bedrijf tegemoet aan de wereldwijde grote vraag naar offshore-cilinders.

Bosch Rexroth investeert 10 miljoen in cilinderproductie

Dit jaar groeide de omzet met 50% ten opzichte van het jaar 2006.

Hijscapaciteit
De nieuwe hal, die een oppervlak heeft van 2700 m2, beschikt over een hijscapaciteit van 80 ton, voldoende om de grootste cilinders gemakkelijk te kunnen transporteren. Ook heeft de nieuwe hal een moderne klimaatregeling waarmee de arbeidsomstandigheden op een hoog niveau komen.

Een tweede belangrijke stap die nodig was om de groei te kunnen realiseren, is het opzetten van een compleet nieuwe productiestraat voor het produceren van zuigerstangen met een oplaslaag van roestvast staal.

Stroomlijning
Ook de komende twee à drie jaar verwacht Rexroth een bedrag van 10 miljoen euro te investeren in de verdere stroomlijning van de cilinderproductie.

Reageer op dit artikel