nieuws

400-tons Liebherr LTM 1400 voor BKV

Geen categorie

Barneveldse Kraan Verhuur B.V. (BKV) heeft recent een nieuwe Liebherr LTM 1400 in gebruik genomen. Deze mobiele kraan heeft een hijsvermogen van maximaal 400 ton en een hijshoogte van 130 meter. De kraan is de vierde van dit type in Nederland.

400-tons Liebherr LTM 1400 voor BKV

Giekafspanning
De LTM 1400 is voorzien van een beweegbare jib van 84 meter. Omdat deze is voorzien van een speciale ypsilon giekafspanning, is ook het hijsvermogen bij lange mastlengtes groot.

Dat maakt de kraan geschikt voor veelzijdige toepassingen, waarbij de last om grote hijscapaciteit vraagt óf de vlucht. Op een vlucht van 20 meter hijst de LTM 1400 tot 62 ton, op 50 meter vlucht nog 19 ton.

Wendbaar
De LTM is uitgerust met zeven assen en zes verschillende stuurprogramma’s. Daardoor is de kraan ondanks zijn capaciteit zeer wendbaar gebleven. De afmetingen zijn vergelijkbaar met een 300-tons kraan.

Tijdens het hijsen kan de volledige ballast bovendien een meter worden ingeschoven, waardoor de bovenwagen bij het draaien binnen de stempelpoten blijft. Om de volledige uitrusting van de kraan te vervoeren, inclusief de twaalfdelige jib, zijn vijf opleggers nodig.

Toenemende marktvraag
BKV heeft geïnvesteerd in de 400-tons kraan om te kunnen voorzien in de toenemende marktvraag naar grote hijscapaciteit. Vanaf de ingebruikname in september is de LTM 1400 volledig bezet. BKV beschikt nu in totaal over 26 kranen. De transportvloot is recent uitgebreid met onder meer twee zware trekkers en twee (semi-)diepladers.

Reageer op dit artikel