nieuws

Vögele afwerkmachine met Topcon’s Dual Millimeter GPS

Geen categorie

BAM Wegen Materieel heeft, in samenwerking met Vögele en Topcon/TSD, een Vögele afwerkmachine voorzien van Navitronic Plus (GPS systeem) ingezet op het project Van Heemstraweg in Weurt.

Vögele afwerkmachine met Topcon’s Dual Millimeter GPS

Voor het eerst is deze afwerkmachine – met een 3D besturing die op de millimeter nauwkeurig opereert – in Nederland ingezet. De afwerkmachine, een Vögele 1900-2, is uitgerust met het nieuwe Topcon MM GPS Systeem. De machine wordt door middel van Topcon lasers, die langs het traject zijn geïnstalleerd, van informatie voorzien.

Milimeternauwkeurig asfalteren
Door toepassing van dubbele GPS-ontvangers, gecombineerd met roterende zone lasers wordt niet alleen het asfalt millimeternauwkeurig gelegd, maar hoeft de machinist eigenlijk weinig anders dan de hopper open en dicht te doen. Zelfs het in een rechte lijn sturen van de machine vindt namelijk automatisch plaats.

Nauwe samenwerking tussen Topcon, TSD Integrated Controls (een samenwerkingsverband tussen Topcon en Sauer-Danfoss) en de Duitse fabrikant Vögele heeft geleid tot een oplossing, waarmee asfalt draaien veel eenvoudiger wordt. De Nederlandse onderneming Roadware bood vervolgens de techniek aan BAM aan.

Lees het complete artikel in het decembernummer (#16) van BouwMachines.

Reageer op dit artikel