nieuws

Funderingsgigant van 240 ton

Geen categorie

Vroom Funderingstechnieken in Oosthuizen heeft onlangs een Hitachi CX 1100 GLS in gebruik genomen.

Funderingsgigant van 240 ton

Het is voor het bedrijf de allergrootste funderingsmachine voor Vibro-palen. Met de gigant kunnen betonpalen tot 50 meter lengte in de grond worden geproduceerd.

Vijfentwintig jaar geleden startte Vroom Funderingstechnieken met de productie van in de grond gevormde Vibro-palen. Dat is in die tijd iets geheel nieuws, naast de traditionele paalsystemen als de prefab betonpaal en de houten paal met betonnen oplanger.

Vroom Funderingstechnieken heeft voor elk paalsysteem en project het juiste materieel in huis. De allerkleinste funderingsmachine van het bedrijf is de THW 1400 voor funderingsherstel, die dankzij een breedte van slechts 65 cm door de voordeur naar binnen kan.

Deze minifunderingsmachine valt geheel in het niet bij het reusachtige onderstel van de Hitachi CX 1100 GLS, die compleet opgebouwd met een makelaar van 60 meter rond de 240 ton weegt. Vanaf 44 meter lengte kan de makelaar van de machine alleen met behulp van een telekraan worden opgericht.

Reageer op dit artikel