nieuws

ESC in 2010 verplicht in zware trucks en bussen

Geen categorie

Nieuwe vrachtwagens in de EU moeten vanaf 2010 een apparaatje hebben waardoor ze nauwelijks nog uit de bocht kunnen vliegen. De zogeheten Electronic Stability Control (ESC) wordt dan gaandeweg verplicht in alle zware trucks en bussen.

ESC in 2010 verplicht in zware trucks en bussen

Het ESC zorgt ervoor dat de wagen onder controle blijft in moeilijke omstandigheden. Dat kan zich voordoen als de chauffeur bijvoorbeeld te hard een bocht neemt of bij een slecht wegdek.

Levensreddend
“De introductie van ESC was een van de voornaamste aanbevelingen in onze plannen voor de autoindustrie”, zei EU-commissaris Günter Verheugen (Industrie) tevreden. “Deze techniek kan veel levens redden. Vooral bij trucks en bussen, waar de gevolgen van een ongeluk verwoestend kunnen zijn.”

Aanleiding voor de EU-plicht is een akkoord hierover bij een commissie van de Verenigde Naties in Genève.

Reageer op dit artikel