nieuws

Eerste Komatsu PC 600-8 in Nederland afgeleverd

Geen categorie

BIA bv, importeur van Komatsu grondverzetmachines en Solmec overslagkranen, heeft de eerste in Nederland bestelde Komatsu PC 600-8 afgeleverd aan Bottelier Slooptechniek BV.

Eerste Komatsu PC 600-8 in Nederland afgeleverd

De machine is direct ingezet bij de sloop van het voormalige staaf- en draadwalserij gebouw bij Corus Staal BV in IJmuiden. Het project betreft de verwerking van maar liefst 7000 ton staal en 35.000 ton puin.

De PC 600-8 van Bottelier, voorzien van een Komatsu Tier III motor met een vermogen van 320 kW (429 pk), is speciaal voor sloopwerkzaamheden opgebouwd en voorzien van een 30 meter lange sloopgiek, die nog eens 5 meter telescopisch uitschuifbaar is. De machine heeft proportionele bediening in de servohendels, rotorfunctie, grijper functie, crusherfunctie, hamer functie en schrootschaar.

Reageer op dit artikel