nieuws

Driedelige giek op een Caterpillar 5110B

Geen categorie

STC in Coevorden heeft een Caterpillar 5110B van EuroDemolition omgebouwd.

Driedelige giek op een Caterpillar 5110B

De basismachine, geleverd door Euro Machinery in Hardenberg, is uitgevoerd met een driedelige giek, kantelbare cabine, verlengde en breder staande snel aan- en afkoppelende rupsen en extra ballast. De standaard machine met monogiek en knikarm heeft een eigen gewicht van ongeveer 130 ton. In deze uitvoering, inclusief het gewicht van de 12 tons schrootschaar, gaat het gewicht richting de 200 ton. Het werkbereik ligt op 30 meter.

In plaats van de standaard demontabele rupsen met boutverbinding is er nu een snelwisselsysteem in combinatie met een verbreding aangebracht waarmee de totale breedte over de 1 meter brede rupsplaten nu op 6,20 meter komt. De transportbreedte kan daardoor toch binnen de 4 meter blijven. Daarnaast zijn deze rupsen met 1,40 meter verlengd waardoor er een stabiele onderwagen-constructie gerealiseerd is.

De standaard 7,60 meter lange monogiek is omgebouwd naar een hydraulische verstelbare giek met gebruik van originele cilinders en gelijktijdig met ongeveer 10 meter verlengd. De standaard knikarm is verlengd van 3,40 naar 7 meter.
De bevestiging van de giek op de bovenwagen van de machine werd aangepast om meer hefvermogen te kunnen realiseren. De standaard voorover kantelende cabine is omgebouwd naar een 30 graden achter over kantelbare cabine en tevens verlaagd zodat de transporthoogte binnen de juiste afmetingen kon komen. Ook is er een extra ballast blok tussen het bestaande blok aangebracht.

Reageer op dit artikel