nieuws

Atlas Copco lanceert veel nieuwe modellen

Geen categorie

Half november presenteerde Atlas Copco een groot aantal nieuwe compressoren en generatoren en werd de visie van Atlas Copco op de bewegingen in de markt verduidelijkt.

Atlas Copco lanceert veel nieuwe modellen

De afgelopen jaren daalde de verkoop van mobiele compressoren sterk. Gelukkig herstelde de markt zich spectaculair. Dit jaar verwachten alle fabrikanten wereldwijd 63.000 mobiele compressoren aan de man te brengen. Een stijging van 80 procent in vier jaar tijd en 26 procent boven het uitstekende jaar 1991.

Technische vernieuwingen
Om te groeien moet je technisch innoveren. Atlas Copco showde een aantal nieuwe producten. Belangrijkste technische vernieuwingen in de kleine en middelgrote compressoren zijn daarbij de Tier 3 motoren, de Hard Hat uitvoeringen en ‘Big is Small’.

Mobiele compressoren vallen, wat emissies betreft, onder de groep off road dieselmotoren. Zo claimt ze een niet geringe vermindering van 21 procent bij NOX/HC en 34 procent bij de roetdeeltjes. Hard Hat is een kunststof kap, onder zeer zware omstandigheden getest en zelfs niet onder slopersgeweld bezweken. Volledig hufterproof, zoals de markt dat noemt. De nieuwe XAS 137 compressor is ‘Big is Small’, zo ontworpen dat hij 30 procent kleiner en 13 procent lichter is dan zijn voorganger de XAS 136.

Mobiele generatoren
De afzet van generatoren en de inzet ervan groeit nog sterker dan die van compressoren. Een woordvoerder van Atlas Copco ziet graag dat de gebruiker de naam Atlas Copco als synoniem voor de mobiele generator gaat gebruiken.

Generatoren zijn er in drie soorten: QAX van 12 tot 30 kVA, QAS van 14 tot 325 kVA en QAC van 500 tot 1000 kVA. De QAX is een mobiele geluidgedempte basisgenerator. De QAS is ook een geluidgedempte (S) generator die zowel op onderstel als met palletsleuven geleverd wordt. Deze units worden gebruikt voor specifieke toepassingen. De QAC is een generator in container. QAX en QAS kennen een overlap waarbinnen de QAX meestal ingezet wordt voor het simpele werk.

Lees het complete artikel in het decembernummer van BouwMachines.

Reageer op dit artikel