nieuws

Graven en laden met Diverto

Geen categorie

Op de stand van Etec

zal tijdens Bauma 2007 een concept Diverto machine te bezichtigen zijn, de Etec Diverto 806 M.

Graven en laden met Diverto

Bijzonder aan de 6 tons machine op banden is dat de graafarm met verstelgiek vanuit de cabine getransformeerd kan worden tot een laadframe en vice versa. Het ombouwen kan in zestig seconden en de machinist hoeft er de cabine niet voor uit.

Het gepatenteerde Diverto principe werkt als volgt: de graafbak of ander werktuig wordt via een snelwisselaar afgekoppeld, waarna de lepelsteel tegen de verstelgiek wordt gevouwen. Vervolgens vouwen de de lepelsteel en de verstelgiek samen tegen de hoofdgiek. De drie delen worden star aan elkaar verbonden zodat een sterk laadframe ontstaat. Met de snelwisselaar kan vervolgens een laadbak, puinbak of ander werktuig gekoppeld worden, ook hydraulische attachments die op de 3e functie werken.

Configuratie
Onder leiding van Henk van Vliet van Etec/H.J. Van Vliet BV Handelsonderneming uit Waddinxveen heeft een team van Etec, Diverto ingenieurs en de TU Delft samengewerkt aan de ontwikkeling van de Etec Diverto 806M. De keuze voor deze configuratie is bepaald op basis van reacties van een 150 tal Nederlandse aannemers en de ervaring die Etec heeft opgebouwd bij het snel vertalen van klantspecificieke wensen naar betrouwbare grondverzetmachines. Diverto is verheugd dat Etec de internationaal gepatenteerde technologie gaat toepassen op haar machines.

Diverto Technologies BV in Wemeldinge is een jonge innovatieve onderneming die nieuwe concepten en oplossingen ontwerpt en ontwikkelt voor de constructiemachine industrie. Het bedrijf werkt samen met TU Delft en een aantal gerenommeerde toeleveranciers. Diverto Technologies bezit alle internationale octrooirechten op de technologie en geeft deze in licentie.

Reageer op dit artikel