nieuws

Werklust richt vizier op buitenland

Geen categorie

Werklust Holland wil dit jaar de productie en verkoop van het aantal wielladers met twintig procent zien stijgen. De shovelfabrikant

produceert vier typen wielladers in de klassen van 10 tot 20 ton.

Werklust richt vizier op buitenland

De machines worden vooral in Nederland verkocht, maar vinden ook hun weg naar het buitenland.

Om de gewenste groei te realiseren gaat Werklust zich sterk internationaal oriënteren. Verder zullen alle nieuwe type wielladers voorzien worden van Tier III motoren en zullen de huidige modellen waar mogelijk worden verbeterd. Op de agenda van Werklust staat voor dit jaar bovendien het behalen van het ISO 9001 certificaat en verbetering van de huisvesting aan het Kanaal Zuid in Apeldoorn.

De geschiedenis van Nederlands enige shovelfabrikant gaat terug tot 1947, toen in Vaassen een smederij gespecialiseerd in landbouwwerktuigen werd overgenomen. Hier werden de eerste voorlopers van de huidige wielladers gebouwd: oude legervoertuigen voorzien van een laadschop. Vooral door de inzet van deze machines bij de inpoldering van de Zuiderzee verwierf Werklust grote nationale en internationale bekendheid.

De omzet van de Nederlands onderneming bedraagt vandaag de dag zo’n tien miljoen euro. Het bedrijf telt circa 45 medewerkers. De research afdeling van Werklust werkt voortdurend aan de doorontwikkeling en verdere verbetering van de wielladers. Elke machine is een klantspecifiek product. Andere succesfactoren zijn volgens Werklust de 24 uurs service, waarop klanten een beroep kunnen doen. De klantenkring is breed: van eenmansbedrijf tot multinationals, maar ook het Nederlandse leger maakt dagelijkers gebruik van Werklust wielladers.

Reageer op dit artikel