nieuws

Open Dagen Hansan goed bezocht

Geen categorie

Het tweede weekend van januari konden de klanten van Hansan in Heesch een aantal producten van dichtbij bekijken. In de spotlights stonden het materieel van Case en Dieci en de sloopuitrustingsstukken van D&A. Namen die zich in de markt bewezen hebben.

Open Dagen Hansan goed bezocht

‘We hebben deze dagen georganiseerd om de klant in een gezellige sfeer te laten zien wat we in huis hebben’, verduidelijkt Hans van der Heijden junior op de eerste dag van de show. Wat Hansan in huis heeft, wordt al snel duidelijk bij binnenkomst in de tot showroom getransformeerde werkplaats.

Kruiwagen voor de bouw
Blikvanger is de Dieci 4521 voor Van de Wetering die prachtig in een metallic afwerking staat te glimmen. Metallic verf is moeilijk te verwerken maar dit resultaat mag er zijn. Van de Wetering heeft een verreiker gekregen die op menige bouwplek de show zal stelen.

Twee types Dieci verreikers worden door Van der Heijden extra onder de aandacht gebracht. De roterende Pegasus 40.25 wordt genoemd als ideaal voor de hoogbouw en de 45.21 met jib voor het écht verre reiken. De eerste heeft een maximaal hefvermogen van een maximale capaciteit van 4 ton en een maximale hefhoogte van 24,5 meter afgestempeld. De 45.21 heeft maximaal 4,5 ton en gaat naar een hoogte van 20,5 meter afgestempeld.

Interessant is de nieuwe Apollo 25.6 verreiker die de bijnaam ‘kruiwagen voor de bouw’ heeft gekregen. Dit duidt precies aan wat hij kan. Deze machine heeft een maximaal hefvermogen van 2,5 ton en een maximale hefhoogte van 5,78 meter. Het is een compacte machine en zijn eigen gewicht bedraagt 4,8 ton.

Van D&A stond de crusher FR 30 op de show. Deze heeft een gewicht van 2,9 ton en een vergruiskracht van 91 ton. De knipkracht is 260 ton. Van de D&A crusher FR 22 is de vergruiskracht 71 ton en de knipkracht 200 ton. De nieuwste generatie crushers van D&A kennen een ander opbouw; ze hebben meer tanden voor het maken van fijner materiaal.

Machine zonder kont
De meeste recente vernieuwing van Case, de mobiele 13 tonner WX 125, had een eigen plek gekregen naast de eerste nieuwe wiellader 721 E. Hiervan heeft de importeur hoog gespannen verwachtingen. Buiten stond dan nog de binnendraaier Case CX 225 SR, die het vooral in België goed doet. Van der Heijden junior maakte bij deze machine de opmerking het jammer te vinden dat de Nederlandse klant nog steeds de voorkeur geeft aan een machine met een kont.

Reageer op dit artikel