nieuws

Volvo heeft hoge verwachtingen van L 350 F wiellader

Geen categorie

Volvo introduceert in de eerste helft van 2007 de L 350 F wiellader, als opvolger van de L 330 E.

De fabrikant heeft inmiddels een tip van de sluier opgelicht aangaande bijzonderheden van dit nieuwe product. Een ervan is het feit dat de L 350 F, gewicht 50-54 ton, een veel grotere productiviteit biedt.
In vergelijking met het L 330 E model leidt dat aldus Volvo tot een enorme verbetering in de brandstofefficiëntie. De bron van deze verbeteringen ligt grotendeels in de combinatie van de nieuwe Tier 3/Stage III Volvo motor, de krachtigere hydraulica, een nieuwe Volvo transmissie met vergrendeling en de nieuwe assen van de L 350 F. Hierdoor zal het nieuwe model gemakkelijker en comfortabeler te besturen zijn, wat leidt tot snellere cyclustijden en blijvende hoge prestaties tijdens de werkdag, dankzij een minder vermoeide machinist.

Reageer op dit artikel