nieuws

Man raakt bedolven onder bodemas en overlijdt: ‘Hij was een van mijn beste kraanmachinisten’

Branche

Man raakt bedolven onder bodemas en overlijdt: ‘Hij was een van mijn beste kraanmachinisten’

In Heerenveen is woensdagochtend een machinist om het leven gekomen. De graafmachine waarin hij aan het werk was, raakte door nog onbekende oorzaak bedolven onder een laag bodemas. Brandweer en politie konden het slachtoffer niet meer redden.

Het ongeval gebeurde op het terrein van Van Bentum Recycling. De kraan raakte bedolven onder een grote berg bodemas met slakken van een vuilverbranding.

‘Hij was een van mijn beste kraanmachinisten’

De machinist, een man uit Almere van eind vijftig, raakte bekneld en kon niet meer op eigen kracht uit de graafmachine komen. ‘Hij was een van mijn beste kraanmachinisten’, vertelt Willem van Bentum, eigenaar-directeur van het recyclingbedrijf, tegen de Leeuwarder Courant. ‘Dat dit hem moest overkomen…’.

‘Hij moest een hoop verlagen, en op de een of andere manier is een berg met slakken over hem heen gekomen’, zegt Willem van Bentum tegen de Leeuwarder Courant. De kraanmachinist werkte al sinds eind 1980 bij het bedrijf, weet Van Bentum. ‘Soms ging hij weg, maar hij kwam altijd terug.’

Onderzoek Inspectie SZW duurt enkele maanden

De Inspectie SZW onderzoekt het ongeval. Een woordvoerster laat weten dat het onderzoek naar de toedracht enkele maanden in beslag kan nemen.

 

Reageer op dit artikel