nieuws

Maastunnel weer open na grondige renovatie

Branche

Maastunnel weer open na grondige renovatie

Na een renovatie die iets meer dan twee jaar heeft geduurd is de Rotterdamse Maastunnel vanaf vanochtend weer in beide richtingen open voor gemotoriseerd verkeer. Precies om 06.00 uur reed een historische bus van openbaarvervoerbedrijf RET als eerste door de gerenoveerde tunnel.

De tunnel onder de Nieuwe Maas is een rijksmonument en sinds 1942 in gebruik. Door de belangrijkste oeververbinding tussen Rotterdam-Noord en -Zuid rijden vandaag de dag circa 60.000 voertuigen per dag en op heel drukke dagen zelfs 100.000.

Wegdek Maastunnel vervangen

De renovatie en restauratie van beide autobuizen begon op 3 juli 2017. Het wegdek werd vervangen en is nu, net als vroeger, okergeel van kleur. Veel wandtegels, een onderscheidend kenmerk van de tunnel, waren kapot en zijn vervangen door replica’s. De werkzaamheden kostten ruim 262 miljoen euro.

Nu het gemotoriseerd verkeer weer in beide richtingen door de tunnel kan, gaan tot medio volgend jaar de voetgangers- en fietstunnel op de schop. Ze blijven wel open.

Bekijk HIER een video van het sloopwerk aan de Maastunnel.

Reageer op dit artikel