nieuws

Mammoet rekent op verdere groei na overname ALE

Branche

Mammoet rekent op verdere groei na overname ALE

Mammoet heeft met de Britse branchegenoot ALE Heavylift overeenstemming bereikt over een overname. Volgens Mammoet-CEO Paul van Gelder is verdere groei mogelijk als de acquisitie eenmaal een feit is. Gezien de omvang van de overname is toestemming van de mededingingsautoriteiten nodig.

Mammoet en ALE zijn gespecialiseerd in zwaar hijswerk en zwaar transport. In een gezamenlijke verklaring laat Van Gelder weten dat beide bedrijven ‘elkaar aanvullen in geografische aanwezigheid op alle continenten’.

Personeel en materieel ‘overal’ snel beschikbaar

De Mammoet-CEO spreekt van ‘een evenwichtig portfolio van activiteiten wereldwijd’. Hij verwacht synergievoordelen doordat personeel en materieel na de overname ‘overal’ snel beschikbaar zijn. Het wereldwijde hoofdkantoor van Mammoet is gevestigd in Schiedam.

Samen ruim 6.000 werknemers en 1,2 miljard omzet

De twee bedrijven blijven ‘strikt onafhankelijk’ werken totdat de gewenste overname een feit is. Volgens Nieuwsblad Transport heeft Mammoet ongeveer 4600 personeelsleden in dienst. De jaaromzet schommelt rond de 1 miljard euro. Het bedrijf is onderdeel van SHV Holdings van de familie Fentener van Vlissingen. ALE telt 1500 werknemers, en kent een jaaromzet van ruim 200 miljoen euro.

LEES OOK: Mammoet wereldwijd de grootste in zwaar transport.

 

 


Reageer op dit artikel