nieuws

Bedrijven krijgen subsidie voor nieuwe machinistenopleiding

Branche

Bedrijven krijgen subsidie voor nieuwe machinistenopleiding

IPC Werkt heeft een nieuwe machinistenopleiding ontwikkeld. Bedrijven die werknemers hieraan laten meedoen, kunnen tot 50 procent subsidie krijgen. Deze financiële steun komt van Het Zwarte Corps, Cumela, FNV en CNV.

De nieuwe opleiding, Machinist Cultuurtechniek, richt zich op bedrijven die werknemers willen laten omscholen tot machinist. Na afronding van de opleiding zijn deelnemers inzetbaar op graafmachines en wielladers. IPC Werkt streeft naar het opleiden tot ‘allround’ machinist. Tijdens de opleiding is er aandacht voor de bodem en het water, alsmede voor duurzaam werken, de organisatie van het werk en wet- en regelgeving.

Praktijkopdrachten kunnen tijdens het werk worden uitgevoerd

De opleiding bestaat uit vier modules en een praktijkexamen. Voor praktijkopdrachten wordt aansluiting gezocht bij lopende werkzaamheden van het bedrijf.

De opleiding omvat in totaal dertig praktijkdagen, en wordt gegeven in de periode tussen november 2019 en tot mei 2020. De theorie kan thuis worden gevolgd via een interactief programma. Bedrijven die onder de LEO-cao vallen (Landbouw Exploiterende Ondernemingen) komen in aanmerking voor subsidie van de sociale partners.

Twee deelnemers hebben de opleiding al gevolgd

Twee deelnemers hebben een pilot mogen draaien op de nieuwe opleiding. Beiden zijn geslaagd. Links op de foto Pieter de Vries, rechts Jan-Auke de Boer. Pieter en Jan-Auke werken bij loon- en grondverzetbedrijf Toering in Oudega.

LEES OOK: IPC Werkt wil tekort aan machinisten bestrijden.

 

Reageer op dit artikel