nieuws

Collega’s herdenken verongelukte kraanmachinist

Branche

Collega’s herdenken verongelukte kraanmachinist

Collega’s in het hele land hebben donderdag op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het overlijden van een 24-jarige torenkraanmachinist in Den Haag. Op veel bouwplaatsen werd een minuut stilte gehouden. Na een oproep van KZKM (Kenmerk Zelfstandige Kraan Machinisten) werden kranen om 12 uur massaal richting Den Haag gezet, ter nagedachtenis aan de verongelukte machinist.

De overleden kraanmachinist komt uit het Brabantse Rijen. Hij werkte voor het bedrijf MPL uit Waspik. Dit bedrijf verhuurt torenkraanmachinisten en hijsbegeleiders.

Zwarte bladzijde op Facebook-pagina werkgever MPL

Op zijn Facebook-pagina heeft MPL een zwart vlak geplaatst met daarbij de tekst: ‘Zwarte pagina in het boek van MPL bv. Gisteren is in een tragisch bedrijfsongeval een geliefde jonge werknemer omgekomen. Onze gedachten gaan uit naar zijn naaste familie, collega’s en alle betrokken partijen.’

Tekst gaat door onder de foto.

Massaal gehoor aan oproep KZKM

In reactie op het ongeval riep KZKM op om een minuut stilte te houden, en om  kranen om 12 uur richting Den Haag te draaien, waar de collega woensdagmiddag om het leven kwam.

In het hele land gaven machinisten gevolg aan deze oproep. Diverse foto’s werden op Facebook geplaatst en gedeeld door KZKM, waaronder ook de foto die boven dit artikel staat.

Aannemer Stebru diep geschokt

Niet alleen KZKM en MPL, ook aannemer Stebru laat weten diep geschokt te zijn. Het ongeval gebeurde op een project van Stebru.

‘Onze gedachten gaan uit naar de familie en nabestaanden van het slachtoffer en zijn werkgever. Voor zover mogelijk zullen wij alle betrokkenen en familie zoveel mogelijk ondersteunen en helpen’, schrijft Stebru op zijn website.

‘Giek andere kraan kwam tegen liftkooi’

Het AD is donderdagochtend op de bouwplaats geweest, en heeft daar gesproken met diverse ooggetuigen en directe collega’s van de overleden machinist.

Ter plekke bevestigt een woordvoerder tegen het AD dat de liftkooi tientallen meters naar beneden is gevallen. De woordvoerder zegt ook dat de giek van een andere kraan tegen de kooi zou zijn gekomen.

Cobouw meldt dat tien jaar geleden ook een machinist om het leven kwam bij een ongeval op een bouwplaats van Stebru. Toen stortte op een project in Rotterdam een torenkraan in.  ‘Het is alsof de geschiedenis zich herhaalt’, zegt Joop Steenbrugge, oprichter van het familiebedrijf, tegen Cobouw.

De familie van de verongelukte machinist laat op zijn Facebook-pagina weten dat nog niet bekend is wanneer de uitvaart zal zijn.

 

Reageer op dit artikel