nieuws

Riwal neemt Zweedse verhuurder Lipac over

Branche

Riwal neemt Zweedse verhuurder Lipac over

Riwal gaat het Zweedse verhuurbedrijf Lipac overnemen. De laatste details worden naar verwachting nog deze maand afgerond. Lipac is, net als Riwal, gespecialiseerd in de verhuur van hoogwerkers en verreikers.

Lipac bestaat sinds 1972 en heeft in Zweden zes vestigingen. Het bedrijf telt 37 werknemers en beschikt over een vloot van ongeveer duizend machines.

Zweden belangrijk voor groeistrategie Riwal

‘Zweden is één van de belangrijkste landen met het doel onze groeistrategie te versterken’, zegt Søren Rosenkrands, chief businessdevelopment officer van Riwal.

Met de overname van Lipac versterkt Riwal zijn marktpositie in Zweden aanzienlijk. ‘Riwal en Lipac passen goed bij elkaar omdat we allebei specialisten zijn in hoogwerkerverhuur. Gecombineerd hebben de vestigingen een goede spreiding.’

‘Gezamenlijke activiteiten verder ontwikkelen’

Per Hedebark, eigenaar en algemeen directeur van Lipac, is verheugd over de op handen zijnde overname. ‘We zijn blij dat ons bedrijf de krachten bundelt met een van de wereldwijde leiders in hoogwerkerverhuur. Door onze kennis en middelen te bundelen, vertrouw ik erop dat we onze gezamenlijke activiteiten op de Zweedse markt verder kunnen ontwikkelen.’

Riwal heeft nu 2.200 medewerkers en 17.000 machines

Riwal is opgericht in 1968. Het is actief in zestien verschillende landen, heeft 67 vestigingen met meer dan 2.200 medewerkers en beschikt over een verhuurvloot van ruim 17.000 machines.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Meer berichten over Riwal:

Reageer op dit artikel