nieuws

Caterpillar maakt werk van WK voor machinisten

Branche

Caterpillar maakt werk van WK voor machinisten

Caterpillar is druk bezig met de voorbereidingen van het WK voor machinisten. De finales zijn in maart 2020 in Las Vegas.

Tijdens de Global Operator Challenge-competitie 2019/2020, zoals het WK officieel heet, testen machinisten hun vaardigheden.

Volgens Caterpillar worden de wendbaarheid, mentale weerbaarheid en flexibiliteit van de deelnemers op de proef gesteld. Ook moeten zij goed kunnen omgaan met technologie als Production Measurement en Cat Grade.

Via Málaga naar Vegas, de kampioen wint een VIP-trip

Machinisten die zich via lokale voorrondes weten te plaatsen, mogen meedoen aan de halve finales die in oktober en november 2019 worden gehouden in Málaga, Japan, Brazilië en de Verenigde Staten.

De winnaars hiervan gaan door naar de finalewedstrijden tijdens de Conexpo in Las Vegas, in maart 2020.

De uiteindelijke wereldkampioen wint een VIP-trip voor twee personen naar een Cat-locatie naar keuze. In Nederland berust de organisatie bij Cat-importeur Pon.

Cat wil machinisten ‘in de schijnwerpers zetten’

Volgens Caterpillar is de nu te organiseren wedstrijd het grootste toernooi voor machinisten dat ooit is gehouden. Het is een vervolg op een Europese wedstrijd in oktober 2018 in Málaga. Deze werd toen gewonnen door de Duitser Sebastian Behr. Achttien machinisten deden mee.

‘Met de Global Operator Challenge willen wij de diversiteit en vaardigheid van alle machinisten van over de hele wereld in de schijnwerpers zetten. Zij dragen bij aan het succes van onze sector’, zegt Jessica Nunley van Caterpillar.

Reageer op dit artikel