nieuws

Kögel kipper trailer met aangedreven as

Branche

Kögel kipper trailer met aangedreven as

Het Duitse trailermerk Kögel komt naar Bauma 2019 met een nieuwe kippertrailer. De nieuwe oplegger wordt geïntroduceerd onder de naam Kögel Trucker Tipper, kortweg KTT. Gebruiksvriendelijkheid stond voorop bij het ontwerp van deze nieuwe oplegger. De drie-assige kipper heeft een ronde bak, wat het lossen vereenvoudigt. De inhoud bedraagt 24 m3.

De laadbak is vervaardigd uit gehard Hardox 450 staal, terwijl de zijwanden voorzien zijn van een bijzonder slijtvaste aluminiumplaat van vijf millimeter dikte. Ook tegen de achterklep is een aluminiumplaat aangebracht,  maar dan met een dikte van zeven millimeter. Dit maakt de oplegger bijzonder slijtvast en dat is ideaal voor het transport van grind of steengruis. Door toepassing van materialen als Hardox en aluminium is de nieuwe KTT tot 430 kg lichter dan zijn voorganger.

Aangedreven SAF TRAK-as

De nieuwe Kögel KTT kan als optie worden uitgerust met de aangedreven SAF TRAK-as. Voor extra tractie zorgen twee hydraulische motoren, die zich in de wielnaven van de aangedreven traileras bevinden. Het aandrijfsysteem maakt daarbij gebruik van de hydraulische druk die de truck hoe dan ook beschikbaar moet stellen om de laadbak omhoog te brengen.

Bauma München wordt gehouden van 8 tot en met 14 april 2019.

Reageer op dit artikel