nieuws

Europees patent voor Nooteboom Liftadaptoren Mega Windmill Transporter

Branche

Europees patent voor Nooteboom Liftadaptoren Mega Windmill Transporter

Nooteboom heeft het Europees patent verkregen voor de Liftad, de speciale liftadaptoren voor de Mega Windmill Transporter. Het bedrijf heeft er lang op moeten wachten. Al in 2005 is de Liftad voor een internationaal patent aangemeld. Ruim dertien jaar later is dan het Europees patent verleend.

De LIFTAD-100 van de Mega Windmill Transporter (MWT) is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van grote torendelen tot ruim 40 meter lengte zonder gebruik te maken van een laadvloer. Na de introductie in 2005 is de Nooteboom MWT in concept nauwelijks gewijzigd. Volgens de fabrikant is het nog steeds de meest innovatieve en efficiënte transportoplossing voor het vervoer van grote torendelen.

Nooteboom MWT in verschillende varianten

De MWT kent verschillende varianten, zoals met 2, 3 of 4-assige jeepdolly aan de voorzijde en aan de achterzijde veelal uitgerust met een 7-assige naloopdolly en in een aantal gevallen ook gecombineerd met een 5- of 6-as moduleasstel. De LIFTAD is traploos instelbaar waardoor uiteenlopende diameters van de torendelen vervoerd kunnen worden. Afhankelijk van de diameter van het torendeel heeft de LIFTAD een hefcapaciteit van 100 ton.

Nooteboom heeft inmiddels meer dan 80 MWT’s geleverd en deze zijn allemaal nog operationeel.

Nooteboom MWT

Reageer op dit artikel