nieuws

Een goede machinist bespaart geld: Cat wil van alle machinisten ‘super-helden’ maken

Branche

Een goede machinist bespaart geld: Cat wil van alle machinisten ‘super-helden’ maken

Een goede machinist zorgt voor forse kostenbesparingen. Deze kunnen oplopen tot wel 30 procent, zegt Herwig Peschl, verkoopdirecteur bij Caterpillar.

Caterpillar wil van alle machinisten ‘super-helden’ maken, zei Peschl deze week tijdens een tweedaagse conferentie op het demonstratie- en studiecentrum van de fabrikant in Málaga. Peschl is Cats verkoopdirecteur voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Met juiste skills tot 12 procent minder brandstofverbruik

Peschl vertelde dat een machinist met de juiste skills dagelijks 10 tot 12 procent minder brandstof verbruikt. Ook werkt een topmachinist vijf à zes keer sneller dan een minder goede collega. Peschl baseert zich hierbij onder meer op de resultaten van machinistenwedstrijden.

Caterpillar zegt machinisten te willen helpen om zich te ontwikkelen van ‘goed’ naar ‘geweldig’. Om die reden zijn de door Cat georganiseerde machinistenwedstrijden nieuw leven ingeblazen.

Nederland krijgt weer een nationaal kampioenschap

In Nederland gaat Cat-importeur Pon dit jaar ook weer een wedstrijd houden om de nationale titel. De winnaar mag later dit jaar in Málaga meedoen aan de Europese finale. De Europees kampioen mag uiteindelijk een gooi doen naar de wereldtitel.

Verdere bijzonderheden worden later bekend gemaakt.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel