nieuws

VIDEO | boze bouwvakker verwoest nieuw hotel met graafmachine

Branche

VIDEO | boze bouwvakker verwoest nieuw hotel met graafmachine

Een boze bouwvakker heeft maandagmiddag in Liverpool een enorme ravage aangericht bij een hotel in aanbouw. Met een 2,5-tons minigraver ramde hij de gevel, reed naar binnen en sloopte een flink deel van het interieur. Het hotel zou juist maandag worden opgeleverd.

Volgens berichten op social media was de man woest vanwege een achterstallige betaling. Hij zou nog ruim 680 euro (600 pond) aan salaris tegoed hebben van de aannemer.

Na het incident is de dader te voet gevlucht. Volgens een ooggetuige is de man ’20 à 30 minuten’ met de minigraver tekeergegaan. Talrijke bouwvakkers sloegen de actie van hun collega met verbijstering gade. Volgens een van hen ‘rende de uitvoerder rond als een kip zonder kop’.

‘Stop, ík geef je het geld wel!’

Collega’s probeerden de razende machinist te stoppen door op de zijkant van de cabine te slaan. Anderen schreeuwden en vloekten. ‘Nee, nee!’ Eén bouwvakker riep: ‘Stop, ík geef je het geld wel!’

Eén van de omstanders kreeg diesel in zijn oog. Verder vielen er geen gewonden.

Geld binnen enkele uren via crowdfunding ingezameld

Op internet werd kort na de gebeurtenis onder de noemer ‘onbetaald loon’ een crowdfundingsactie gestart. Binnen enkele uren was de genoemde 600 pond ingezameld.

De machinist is nog voortvluchtig. De politie is naar hem op zoek.

Bekijk hieronder een uitgebreide video.

Reageer op dit artikel