nieuws

Geslaagde open dag SOMA College

Branche

Geslaagde open dag SOMA College

Veel toekomstige studenten grepen afgelopen zaterdag de kans om een kijkje te nemen op het SOMA College in Harderwijk. De mbo-vakopleider voor de infrasector meldt dat de open dag heeft geresulteerd in een hoop inschrijvingen voor een opleiding aan het SOMA College.

De bezoekers van de open dag kregen volop de gelegenheid de school en de oefenterreinen buiten te bekijken. Zij konden kennismaken met de docenten, de manier van lesgeven, de machines en de campus. Studenten van het SOMA College beantwoordden vragen en verzorgden praktijkdemonstraties.

 

SOMA College start nieuwe opleiding

Vanaf het school 2019/2020 start het SOMA College met een nieuwe mbo4 opleiding: landmeter en uitvoerder bouw/infra. De studenten zitten de eerste anderhalf jaar samen in een combinatieklas en stromen vervolgens uit in de specialisatie (landmeter of uitvoerder bouw/infra) van hun keuze.

‘Binnen de infra is grote behoefte aan uitvoerders bouw/infra en landmeters. Samen met het bedrijfsleven zorgen we dat de theorie en de beroepspraktijk zoveel mogelijk bij elkaar worden gebracht en dat de opleiding goed aansluit bij het hbo’, laat het SOMA College weten.

Op woensdag 6 maart houdt het SOMA College een Oriëntatiedag waar belangstellenden aan de hand van een interactief programma kunnen kennismaken met de verschillende aspecten van beide beroepen. Het is tijdens de Oriëntatiedag ook mogelijk om je in te schrijven voor deze mbo-opleiding.

 

Reageer op dit artikel