nieuws

Van Laecke Group nu ook importeur van Allu voor Nederland

Branche

Van Laecke Group nu ook importeur van Allu voor Nederland

De Van Laecke Group is importeur voor Nederland geworden van het Finse merk Allu. In België was de Van Laecke Group al verantwoordelijk voor de verkoop van het Allu-gamma. Allu produceert al meer dan 25 jaar zeef- en breekbakken voor graafmachines en wielladers en brengt deze op de markt onder de naam Allu Transformer.

De Allu Transformer bakken zijn verkrijgbaar voor graafmachines van 4 tot 160 ton en voor wielladers van 2 tot 90 ton. De Transformer bestaat uit een stevig, stalen frame, waarop horizontaal draaiende zeef- of breektrommels gemonteerd zijn die allemaal in dezelfde richting draaien. Afhankelijk van het soort trommel en het type hamers kan afgezeefd worden op minimaal 16 tot maximaal 100 mm.

 

Allu Transformer zeefbakAllu Transformer kent diverse toepassingen

Het verwerken van samenklevend materiaal is met de Allu Transformer geen probleem, aldus de producent. Voor lichtere materialen zoals gipskarton of biomassa kan de bak uitgerust worden met een hydraulisch duwplaat die de zwaartekracht een handje helpt om het materiaal te verwerken. Niet alleen zeven is een veelgebruikte toepassing, de Allu Transfomer kan ook ingezet worden voor het mengen van onder andere zand en grond of slib en schors, stabiliseren van klei en kalk, beluchten van slib compost of het verkleinen van glas.

 

Van Laecke Group

Tot de Van Laecke Group behoren Van Laecke Machines, Marcom Recycling en Van Bemmel Recycling. Van Laecke Machines verkoopt Terex overslagkranen en FAE industriële- en bosbouwfrezen. Marcom Recycling vertegenwoordigt recyclingmachines voor de verwerking, sortering en reiniging van grond en steenafval van diverse origine. Het Nederlandse Van Bemmel Recycling is actief op de markt met machines voor de verwerking van sloop- en groenhout.

Reageer op dit artikel