nieuws

Van der Spek schrapt open dagen: ‘In 2019 pakken we dit weer op’

Branche

Van der Spek schrapt open dagen: ‘In 2019 pakken we dit weer op’

Van der Spek slaat de open dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw dit jaar over. Reden is een grondige verbouwing van het bedrijfspand in Vianen. ‘In 2019 pakken we deze traditie weer op’, belooft directeur Jan Nolles.

De open dagen van Van der Spek zijn een begrip in de sector.

Volgens directeur Nolles is er daarom lang over nagedacht of de open dagen, die jaarlijks duizenden bezoekers trekken, in 2018 eenmalig op een andere manier of op een andere plek konden worden georganiseerd.

‘Als je dit doet, moet je het goed doen’

‘Maar als je dit doet, moet je het goed doen, en niet halfbakken. In december is de verbouwing nog volop bezig. Daarom hebben we uiteindelijk gezegd: laten we de open dagen eenmalig een keer overslaan’, aldus Nolles.

‘Hamm-burgers’ op Zeer Open Asfalt-dagen

De historie van de open dagen van Van der Spek gaat terug tot begin jaren ’90. Oorspronkelijk werd het evenement gehouden onder de noemer Zeer Open Asfalt-dagen.

Achterliggende gedachte was destijds om de nieuwste modellen van de Hamm-walsen centraal te presenteren voor machinisten, uitvoerders en aannemers. Ook Demag-asfaltmachines werden tijdens de open dagen tentoongesteld. De mensen van Van der Spek zorgden zelf voor de catering, compleet met ‘Hamm-burgers’.

Op weg naar ‘complete’ open dagen

Gaandeweg werd het evenement steeds verder uitgebreid. Onder meer telescoopkranen, betonpompen en graafmachines kwamen erbij.

Daarmee werden het ‘complete’ open dagen, waarop Van der Spek zoveel mogelijk van het door haar geïmporteerde en geleverde materieel liet zien.

Periode rond feestdagen was ‘een beetje een taboe’

‘In het begin was het nog een beetje een taboe dat wij bedachten dat de periode rond de feestdagen een geschikt moment zou zijn’, kan Nolles zich herinneren. ‘Maar dit bleek juist een groot succes. Het is een periode dat veel mensen vrij zijn. Dan hebben ze de tijd om zo’n evenement te bezoeken.’

‘Een beetje gezelligheid’ voor machinisten en loonwerkers

Volgens Nolles is het de bedoeling om tijdens de open dagen ‘een beetje gezelligheid’ te bieden.

‘En we willen vooral ook graag machinisten en loonwerkers naar de zaak halen. Het einde van het jaar, de periode rond de feestdagen, is daarvoor perfect.’

Eigenlijk pleegt Van der Spek nieuwbouw

Het pand van Van der Spek stamt uit de jaren ’70 en wordt grondig verbouwd. ‘Eigenlijk plegen we nieuwbouw, want alleen het casco staat nog overeind.’

Tijdens de verbouwing wordt het pand verduurzaamd en ook uitgebreid.  De werkzaamheden lopen door tot in 2019.

Het bedrijf draait tijdens de verbouwing door

Voor het kantoorpersoneel van Van der Spek is tijdelijk een ruimte gehuurd in de directe nabijheid. De werkplaats draait door op de bestaande plek. Mensen van de technische dienst doen hun werk tijdens de verbouwing vanuit units op de parkeerplaats.

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de materieelsector? Schrijf u hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Reageer op dit artikel