nieuws

Defensie denkt aan 20 à 30 flexibel inzetbare machines

Branche

Defensie denkt aan 20 à 30 flexibel inzetbare machines

Het ministerie van Defensie wil graag beschikken over 20 à 30 flexibel inzetbare bouwmachines. Over de manier waarop dit het beste kan worden geregeld, wordt eind deze maand in Vught een marktconsultatie gehouden.

Defensie maakte onlangs via deze website bekend een andere manier van inkopen te overwegen. Naar aanleiding van dit bericht hebben zich diverse partijen gemeld die hierover met het ministerie in gesprek willen.

Bij Defensie staan de machines vaak stil

De achterliggende gedachte bij de nieuwe aanpak is tweeledig. Ten eerste staan de machines bij Defensie vaak stil. Op deze momenten zouden ze door marktpartijen kunnen worden ingezet.

Daarnaast speelt op de achtergrond de strategie waarbij Defensie zichzelf wil omvormen tot een zogeheten ‘adaptieve krijgsmacht’. Daarbij wil het ministerie ‘mensen en materieel flexibiliseren waar dat kan’.

Kopen en beschikbaar stellen aan bedrijfsleven, of huren?

Op de eind deze maand te houden marktconsultatie wil Defensie twee mogelijkheden met de markt bespreken. De eerste is dat dat Defensie de machines koopt, maar vervolgens beschikbaar stelt aan het bedrijfsleven. In geval van nood kan Defensie het materieel dan terugroepen.

Een tweede optie is dat Defensie de machines gaat huren als het deze nodig heeft.

Inschrijven kan tot 19 oktober

Inschrijven voor de marktconsultatie kan tot vrijdag 19 oktober door een e-mail te sturen naar info@buca-bouwmachines.nl. Via dit mailadres kan rechtstreeks contact worden gelegd met Defensie. De marktconsultatie wordt op donderdag 25 oktober gehouden in Vught.

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de materieelsector? Schrijf u hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 

Reageer op dit artikel