nieuws

Aanhoudingen na dodelijk ongeval: directeur asbestbedrijf verdacht van beïnvloeden getuigen

Branche

Aanhoudingen na dodelijk ongeval: directeur asbestbedrijf verdacht van beïnvloeden getuigen

De directeur van een asbestbedrijf uit Kampen en een Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering zijn aangehouden in verband met een dodelijk bouwongeval juni dit jaar. Dat heeft de Inspectie SZW dinsdagmiddag bekendgemaakt.

De twee mannen worden verdacht van het nemen van onvoldoende veiligheidsmaatregelen op de saneringslocatie, het beïnvloeden van getuigen en het plegen van valsheid in geschrifte. Het duo is aangehouden door de Recherche Inspectie SZW in opdracht van het Functioneel Parket.

Bij het saneren van een bedrijfspand in Zwolle zakte eind juni zakte een 28-jarige bouwvakker door een polyester plaat op het dak waarop hij samen met een collega aan het werk was. Twee dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.

 

Reageer op dit artikel