nieuws

Samenwerking moet opleiding monteur mobiele werktuigen verbeteren

Branche

Brancheorganisaties en opleidingsinstituten slaan de handen ineen om de opleiding tot monteur mobiele werktuigen te verbeteren. Ook is het de bedoeling dat de betrokken partijen de uitstroom uit de sector tegengaan.

Samenwerking moet opleiding monteur mobiele werktuigen verbeteren

Het samenwerkingsverband heeft de naam TIM gekregen. Deze afkorting staat voor Techniek, Infra, Mechanisatie.

Deelnemers aan TIM zijn de brancheorganisaties BMWT, Fedecom (landbouwmechanisatie) en VACO (banden), en bijna alle opleidingsinstituten die leerlingen opleiden tot monteur mobiele werktuigen.

TIM wil ook duurzame inzetbaarheid verbeteren

TIM wil de kwaliteit van de opleiding verbeteren en meer jonge mensen opleiden tot monteur mobiele machines. Het samenwerkingsverband wil bedrijven concreet gaan ondersteunen om de duurzame inzetbaarheid van monteurs te verbeteren.

‘De opzet is om vanuit het bedrijfsleven in samenwerking met het onderwijs goede monteurs voor de sector te behouden en de instroom van goede gekwalificeerde monteurs op gang te brengen’, zo staat te lezen in een persbericht van de BMWT. Dertien van de veertien onderwijsinstellingen zijn bij het nieuwe platform aangesloten.

Stimuleren van innovaties

TIM zegt weerstand te willen bieden aan de dalende instroom van leerlingen in het techniekonderwijs en tegelijkertijd de toenemende innovaties in de sector te willen stimuleren.

Op zaterdag 15 september wordt TIM officieel gelanceerd tijdens de Agro Techniek Holland-beurs in Biddinghuizen.

 

Reageer op dit artikel