nieuws

Directeur SMT België legt functie neer

Branche

Kris Vochten (52) legt per 1 oktober 2018 zijn functie als managing director van SMT België neer. Volgens de directie van SMT Benelux laat Vochten ‘een solide bedrijf’ achter.

Directeur SMT België legt functie neer

Vochten kwam ik oktober 2000 als salesmanager bij het bedrijf binnen. In 2007 werd hij benoemd tot managing director van SMT België. Zijn opdracht was om ‘creativiteit en zakelijkheid te combineren en het bedrijf te professionaliseren’.

Vestiging België is nu ‘succesvol en winstgevend’

Volgens SMT Benelux is de vestiging in België inmiddels uitgegroeid tot ‘een succesvolle en winstgevende onderneming met een goed gevulde orderportefeuille’. Er werken 125 mensen. Vochten wordt geroemd omdat hij het bedrijf heeft omgevormd van productgericht naar servicegericht.

Heino Westdijk, CEO van SMT Benelux, zegt het erg jammer te vinden dat Vochten vertrekt.  ‘Onder zijn leiding heeft SMT België een uitstekende bijdrage mogen leveren aan het resultaat van de Benelux-groep.’

Snel besluit over opvolging

Vochten zegt in een persbericht ‘dankbaar’ te zijn dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan ‘het noodzakelijke veranderingstraject van een verkooporganisatie van machines naar een servicegerichte organisatie’.

De directie van SMT Benelux besluit op korte termijn op welke wijze het vertrek van Vochten wordt opgevangen.

Eerder nieuws over SMT:

Reageer op dit artikel