nieuws

Scania hervat productie en verkoop V8-motoren na ‘pijnlijke’ staking

Branche

Scania heeft de productie en verkoop van V8-motoren op bescheiden schaal hervat. De productie kwam in juli volledig stil te liggen door een staking bij een Duitse leverancier.

Scania hervat productie en verkoop V8-motoren na ‘pijnlijke’ staking

‘Dit is zo mogelijk de vervelendste ontregeling in leveranties die ons bedrijf in tientallen jaren heeft meegemaakt’, zegt senior vicepresident Alexander Vlaskamp, hoofd van Scania Trucks.

Probleem met ruim tweeduizend orders

In juli werd bekend dat Scania niet in staat was om ruim tweeduizend orders van trucks met een V8-motor uit te leveren. Aanleiding was een staking van 700 werknemers van een met sluiting bedreigde gieterij in Leipzig.

Scania zet alles op alles om snel ‘normale situatie’ te bereiken

‘Ik wil echt onze klanten bedanken voor hun geduld en begrip gedurende deze lastige periode’, zegt Vlaskamp. ‘Wij doen er nu alles aan om zo snel mogelijk weer een normale situatie te bereiken en de wereldwijde leveringen van V8-trucks en -motoren weer op te starten.’

‘Een kleine,maar stabiele aanlevering van motorblokken’

Scania zegt zich te hebben verzekerd van ‘een kleine, maar stabiele aanlevering’ van motorblokken. Deze vormen de basis van de V8’s die in het Zweedse Södertälje worden gebouwd.

Volgens Scania duurt het nog ‘enige tijd’ voordat alle achterstallige orders  zijn weggewerkt.

Scania wil ‘geleidelijk aan’ nieuwe orders gaan verwerken

Vlaskamp stelt dat Scania over enkele weken hoopt te kunnen beginnen aan het ‘opbouwen van ons orderboek’. De fabrikant zegt ‘geleidelijk aan’ weer nieuwe orders te gaan verwerken.

‘Deze hele situatie ontstond toen we juist zeer hoge productievolumes van de nieuwe V8-motoren hadden en dan is het extra pijnlijk om Scania’s trouwste klanten te moeten teleurstellen’, aldus Vlaskamp.

 

Reageer op dit artikel