nieuws

Tientallen bouwbedrijven tekenen betonakkoord

Branche

Tientallen bouwbedrijven tekenen betonakkoord

Circa 50 bouwbedrijven ondertekenen dinsdag het betonakkoord, waarin afspraken zijn gemaakt over het verduurzamen van de sector. Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) zet haar krabbel onder het akkoord.

Het betonakkoord moet de bouwsector verder verduurzamen. Elk jaar komt er in Nederland 15 miljoen kubieke meter nieuw beton bij. Producenten, opdrachtgevers en aannemers beloven onder meer duurzaamheidscriteria op te nemen in aanbestedingen. Ook moet al het betonafval in 2030 worden hergebruikt. In dat jaar moet ook de uitstoot van CO2 met 30 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990, in lijn met afspraken in het regeerakkoord.

Green Deal

Partijen committeerden zich eerder al aan afspraken om de sector te verduurzamen. Deze zogeheten Green Deal liep 2 jaar geleden af. Ondertekenaars van het betonakkoord zijn onder meer opdrachtgevers als ProRail en Rijkswaterstaat, bouwbedrijven Strukton, BAM en VolkerWessels en producenten als Cementbouw en VBI.

Reageer op dit artikel