nieuws

Spelt verruilt Hyundai HL760 laadschop voor nieuwe HL960

Branche

Specialist in onder meer afvalverwerking Spelt in Nieuwveen ruilde een Hyundai HL760 laadschop van 2008 in voor een nieuwe Hyundai HL960. Ook de nieuwe machine wordt ingezet bij de sorteerinstallatie.

Spelt verruilt Hyundai HL760 laadschop voor nieuwe HL960

De Hyundai HL960 heeft een bedrijfsgewicht van 19 ton. Hij wordt aangedreven door een Cummins QSB 6.7 6-liter dieselmotor. Uitlaatgassen worden gereinigd met een DOC-katalysator en AdBlue-injectie.

ZF-transmissie met lock-up

De HL960 heeft ZF-assen en een automatische ZF-transmissie. Die is af-fabriek voorzien van een lock-up in de versnellingen, voor extra brandstofbesparing. De machinist kan middels het touchscreen kiezen tussen de verschillende werkstanden. Daarmee draait de Hyundai altijd zo efficiënt mogelijk, bij een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Rexroth-hydrauliek met load sensing en flow-sharing zorgt dat er altijd voldoende kracht en vermogen present is om optimaal te kunnen werken met de machine.

De luxe cabine biedt de machinist een goed overzicht rondom de machine. Via het instrumentarium en het grote touchscreen is alle belangrijke informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

Speciaal filtersysteem

Specialist in onder meer afvalverwerking Spelt in Nieuwveen ruilde een Hyundai HL760 laadschop van 2008 in voor een nieuwe Hyundai HL960. Ook de nieuwe machine wordt ingezet bij de sorteerinstallatie.Een standaard gemonteerde, automatisch omkeerbare koelventilator houdt de koelers schoon. Hyundai voert die koelers standaard uit met extra grote mazen. De voorste kunnen worden weggeklapt, voor eenvoudig schoonmaken. Leverancier Van der Spek bouwde op de machine van Spelt Bij Spelt een speciaal filtersysteem op de luchtinlaat. Hiermee hoeven de luchtfilters minder snel gereinigd te worden. Ook wre de machine voorzien van een overdruksysteem.

Reageer op dit artikel