nieuws

Opvallende Volvo FMX Safety Trucks voor Vrijbloed Transport

Branche

Opvallende Volvo FMX Safety Trucks voor Vrijbloed Transport

Vrijbloed Transport investeerde in 2 nieuwe Volvo Trucks FMX 10×4 in Safety Truck-uitvoering. De trucks zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en herkenbaar aan hun crashtestkleuren, waardoor ze het thema veiligheid op een overduidelijke wijze uitstralen.

Wie de TKD begin juni in Almere heeft bezocht, kon niet om de nieuwste aanwinst van Vrijbloed Transport heen: 2 knaloranje Volvo Trucks FMX 10×4 in Safety Truck uitvoering. ‘Gekeken naar ons veiligheidsbeleid en de eisen die wij aan onze vrachtauto’s stellen, is het een logische keuze om in dit project mee te gaan’, zegt Mathijs Vrijbloed over hun keuze voor deze opvallende verschijning.

Volvo FH in Safety Truck-uitvoering

Sinds de oprichting in 1927 focust Volvo Trucks zich op een verbetering van de verkeersveiligheid. Volvo Trucks’ visie is het aantal dodelijke verkeersongevallen terug te dringen en toe te werken naar zero accidents. Om dat te bereiken en de bewustwording voor een veiliger weggedrag op de kaart te zetten, introduceerde Volvo Trucks Nederland vorig jaar de FH in Safety Truck-uitvoering.

Dat deze speciale uitvoering nu ook op een FMX beschikbaar is, is nieuw. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze chauffeur goed kan zien wat er om hem heen gebeurt, maar ook opvalt in het verkeer. De felle kleuren van de Safety Truck passen wat ons betreft in deze strategie’, aldus Mathijs Vrijbloed.

Bovenwettelijke maatregelen

Vrijbloed Transport deelt de kernwaarde veiligheid met Volvo Trucks. ‘In onze ogen is er in de wegenbouw geen ruimte voor iets anders dan het allerbeste’, zegt Mathijs Vrijbloed. ‘Onze chauffeurs werken dagelijks in de grote steden, waar ze te maken krijgen met krappe straten vol overstekende voetgangers en fietsers. Om de veiligheid van deze medeweggebruikers te vergroten, nemen wij standaard al enkele bovenwettelijke maatregelen, zoals het voeren van een clean window policy en het plaatsen van camera’s voor extra zicht rondom de vrachtwagen.’

Dodehoeksticker

Om de medeweggebruikers nog eens extra te attenderen op de dode hoek die een vrachtauto kent, voert Vrijbloed Transport al ruim 15 jaar de zogenaamde dodehoeksticker.

Om de medeweggebruikers nog eens extra te attenderen op de dode hoek die een vrachtauto kent, voert Vrijbloed Transport al ruim 15 jaar de zogenaamde dodehoeksticker.

Om de medeweggebruikers nog eens extra te attenderen op de dode hoek die een vrachtauto kent, voert Vrijbloed Transport al ruim 15 jaar de zogenaamde dodehoeksticker. ‘Wij zijn het eerste bedrijf dat gebruik maakte van deze dodehoekstrepen om weggebruikers alert te maken op de gevaren van de dode hoek. Enkele gemeentes hebben inmiddels het voorbeeld van deze maatregelen overgenomen’, vult Vrijbloed aan.

De Volvo FMX 10×4 met 47 ton GVW en een X-High chassis is speciaal ontworpen voor het zwaardere werk. Hij is robuust gebouwd, kent een lage instap en is overzichtelijk. De hoog geplaatste luchtbalgen en stabilisatoren resulteren in een chassis met een zeer hoge bodemvrijheid en een comfortabel weggedrag. Het chassis heeft daarnaast een laag eigen gewicht.

10-tons gestuurde naloopas

Verder is het chassis voorzien van een zeer sterke 10-tons gestuurde naloopas, die het voertuig zeer wendbaar maakt. Door de driedelige stalen bumper en een centraal geplaatste trekpen is de FMX-cabine uitermate geschikt voor de zware eisen in de bouw. Daarnaast zijn de trucks uitgerust met een I-Shift versnellingsbak met speciale constructie software. De spiegels met de ranke spiegelsteunen zorgen voor een ruimer zichtveld voor de chauffeur.

‘We zetten een vrachtwagen helemaal naar onze hand, zodat we het maximale uit het voertuig kunnen halen in onze werkzaamheden. We hebben de Safety Truck besteld in meerdere configuraties. Daardoor kunnen ze ook ingezet worden voor knijperwerkzaamheden en kippertransport. Ook zetten we ze in als mentorauto en geven wij er dodehoeklessen mee op scholen’, besluit Mathijs Vrijbloed.

Reageer op dit artikel