nieuws

Nieuw Bobcat Institute gaat dealers uitgebreider trainen

Branche

Onder de nieuwe naam Bobcat Institute gaat Bobcat zijn dealers uitgebreider trainen. Achterliggende gedachte is dat betere dealers uiteindelijk zorgen voor klanten die extra tevreden zijn.

Nieuw Bobcat Institute gaat dealers uitgebreider trainen

Het Bobcat Institute heette voorheen Training Centre en is gevestigd in het Tsjechische Dobris. Het pand is uitgebreid omdat het aantal cursussen in de afgelopen tien jaar volgens Bobcat ‘flink is toegenomen’.

Niet alleen worden nu technische of productcursussen gegeven, ‘het nieuwe Institute dekt ook de persoonlijke ontwikkeling van de cursisten’, stelt Bobcat. Om die reden is gekozen voor een naamsverandering. De helft van de cursussen wordt in Tsjechië gegeven, de andere helft bij de dealers.

Klaslokalen, werkplaatsen en een buitenterrein

Het Bobcat Institute is gevestigd op de Doosan Bobcat Campus in Dobris, nabij Praag (zie foto).  Het staat tussen de Bobcat-fabriek en het Innovation Centre. Bobcat beschikt in het instituut over vier klaslokalen die elk plaats bieden aan 30 cursisten.

Behalve klaslokalen zijn er onder meer ook vier werkplaatsen voor onderhoudscursussen. Daarnaast is er een buitenterrein van in totaal 15.000 vierkante meter waar cursisten met Bobcat-machines kunnen werken. Dit buitenterrein is ook bekend van de Demo Days.

Cursussen moeten leiden tot ‘optimale klantervaring’

Via cursussen en trainingen wil Bobcat het dealernetwerk verbeteren door de kwaliteit te verhogen. Dit moet uiteindelijk leiden tot ‘een optimale klantervaring’. In de afgelopen tien jaar zijn in het Training Centre volgens Bobcat zo’n 9000 cursisten opgeleid.

‘Onder de nieuwe naam Bobcat Institute staat het centrum geheel ten dienste van de Bobcat-dealers om hun kennis op alle mogelijke manieren uit te breiden’, laat Bobcat weten in een persbericht. ‘Het instituut werkt vanuit de overtuiging dat persoonlijke ontwikkeling de basis is voor steeds betere prestaties van de dealers. Het nieuwe instituut speelt een centrale rol in de verbetering van het succes en de prestaties van Bobcat-dealers en -partners, zodat zij tot volle tevredenheid van de klanten kunnen opereren.’

 

Reageer op dit artikel