nieuws

Caterpillar verwacht hogere winst én hogere prijzen

Branche

Het Amerikaanse Caterpillar, ’s werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, krikt opnieuw zijn winstverwachting voor 2018 op. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf prijsverhogingen aan.

Caterpillar verwacht hogere winst én hogere prijzen

Caterpillar heeft naar eigen zeggen een uitstekende eerste helft van het jaar gedraaid dankzij een sterke vraag naar zijn producten vanuit de mijnbouwindustrie, de bouw en de olie- en gassector.

Omzet in afgelopen kwartaal 24 procent gestegen

In het afgelopen kwartaal sprong de omzet omhoog naar 14 miljard dollar. Dit is 24 procent hoger dan vorig jaar. De nettowinst werd meer dan verdubbeld tot 1,7 miljard dollar.

Voor heel 2018 denkt Caterpillar nu een winst per aandeel te behalen van 10,50 tot 11,50 dollar. Eerder was dit 9,75 tot 10,75 dollar per aandeel. In april werd de winstprognose ook al opwaarts bijgesteld.

Importheffingen leiden tot stijgende kosten en prijsverhogingen

Caterpillar gaf verder aan dat de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium voor 100 miljoen tot 200 miljoen dollar aan extra grondstofkosten zullen leiden. Het bedrijf wil dit grotendeels opvangen door de prijzen van zijn producten te verhogen en in andere kosten te snijden

Reageer op dit artikel