nieuws

160-tons Volvo FH16 10×4 trekker voor Koole Contractors

Branche

Koole Contractors in Vijfhuizen investeerde in een nieuwe zwaartransportcombinatie. Het betreft een zeer compleet uitgeruste Volvo FH16 10×4 trekker met 750 pk motorvermogen en een zesassige (2 bed 4) dieplader van Nooteboom.

160-tons Volvo FH16 10×4 trekker voor Koole Contractors
Bij de configuratie van de combinatie is uitgegaan van een nuttig laadvermogen van 90 ton. Hiermee kunnen alle benodigde machines en benodigdheden, zoals kranen, graafmachines, chainpullers, power packs en ankers, naar de werklocaties worden vervoerd.

De configuratie is in samenwerking met Volvo Group Truck Center Amsterdam zorgvuldig uitgedacht. Het resultaat is een multifunctioneel span dat in heel Europa zal worden ingezet voor alle voorkomende transporten.

160-tons Volvo FH16 10×4

Bij de configuratie van de combinatie is uitgegaan van een nuttig laadvermogen van 90 ton, zegt Rick Mooijekind, senior purchase manager van Koole Contractors. Hiermee kunnen alle benodigde machines en benodigdheden, zoals kranen, graafmachines, chainpullers, power packs en ankers, naar de werklocaties worden vervoerd. ‘We zochten een combinatie waarmee onze bedrijfsdivisies al hun werkzaamheden in Europa flexibel en 24/7 kunnen uitvoeren, zonder afhankelijk te zijn van derden. Op basis van deze eis kwamen we uit op een Nooteboom Eurotrailer. Daarbij heeft Volvo Group Truck Center een mooie 160-tons (maximaal wettelijk treingewicht) Volvo FH16 10×4 samengesteld.’

I-Shift met kruipversnellingen

De Volvo FH16 750 werd af-fabriek geleverd als 8×4-trekker. Bij Terberg Techniek is er achter de 10-tons vooras een gestuurde Volvo-as bijgeplaatst. De zwaartransport trekker is zeer goed manoeuvreerbaar door toepassing van Volvo Dynamic Steering en de Volvo I-Shift versnellingsbak met kruipversnellingen voor- en achteruit. Mooijekind: ‘We hebben een demo gereden met die nieuwe versnellingsbak met Heavy Duty-software. Aan de rijeigenschappen van die demotruck was goed te merken dat Volvo Trucks technisch voorop loopt in zwaartransport. Zodoende zijn we met hen in zee gegaan.’

Heavy duty bumper

Koole Contractors in Vijfhuizen investeerde in een nieuwe Volvo FH16 10x4 trekker met 750 pk en een zesassige (2 bed 4) dieplader van Nooteboom.

Bij de configuratie van de combinatie is uitgegaan van een nuttig laadvermogen van 90 ton. Hiermee kunnen alle benodigde machines en benodigdheden, zoals kranen, graafmachines, chainpullers, power packs en ankers, naar de werklocaties worden vervoerd.

De Volvo FH16-trekker is gecompleteerd met bijna alle innovaties die Volvo Trucks de laatste jaren introduceerde. Waaronder de I-ParkCool geïntegreerde standkoeling en een heavy duty bumper. ‘Het is een werkpaard’, zegt Mooijekind. ‘Moet er bijvoorbeeld bij de ontmanteling van een fabriekshal een machine verwijderd worden, dan kunnen we die aan de bumper naar buiten trekken. Verder zit er een vangmuil op de trekker en twistlocks zodat er een ballastbak op gezet kan worden. Samen met Volvo Group Truck Center hebben we er echt een zo multifunctioneel mogelijke truck van gemaakt.’

Zoals gebruikelijk bij technisch complexe bedrijfswagens, is de zwaartransportcombinatie tot stand gekomen in samenwerking met verschillende gespecialiseerde partijen. Naast Volvo Group Truck Center Amsterdam en Nooteboom waren dit CCH Halsteren, die een kistenwand bouwde achter de cabine, en spuiterij Voortman uit Ter Aar. ‘We investeren graag één keer goed en zijn erg tevreden over de samenwerking en het resultaat dat is neergezet’, besluit Mooijekind.

Meer nieuws uit de Bouwtransport-branche

Reageer op dit artikel