nieuws

Powerscreen Warrior 1200 rupsmobiele zeef voor A. Tuytel

Branche

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. heeft de materieelvloot uitgebreid met een nieuwe Powerscreen Warrior 1200. De Warrior 1200 rupsmobiele zeef weegt 17 ton en is compact uitgevoerd. Daardoor is hij snel te transporteren.

Powerscreen Warrior 1200 rupsmobiele zeef voor A. Tuytel

Met de nieuwe 17-tonner, die vorig jaar op de markt kwam, biedt Powerscreen nu in totaal 7 rupsmobiele machines aan, van 12 tot 42 ton.

Ook de Powerscreen Warrior 1200 is voorzien van een zeer agressieve zeefbox. ‘Die maakt het mogelijk om ook zeer moeilijk zeefbare producten zeefbaar te maken met de grootst mogelijke capaciteit. De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product. Daardoor wordt de scheiding van de fracties zo goed mogelijk uitgevoerd’, zegt leverancier Van der Spek.

Dubbeldeks zeefbox

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. heeft de materieelvloot uitgebreid met een nieuwe Powerscreen Warrior 1200.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600 mm lengte en 1.170 mm breedte.

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600 mm lengte en 1.170 mm breedte. Deze is verstelbaar is tussen de 14º en 18º, zodat een optimale instelling kan worden gerealiseerd. Voor het beladen van de zeef is een bunker van ruim 5 m³ op de machine geplaatst. Die kan hydraulisch op- en neer worden versteld om hem in transportstand te plaatsen. ‘Door zijn lengte van 3.400 mm is belading door een niet te grote laadschop geen probleem’, zegt Van der Spek.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De middenfractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine, tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vindt via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm. Door deze grote afwerphoogtes kan eenvoudig voorraad tot 110 m³ worden gedraaid onder de banden zonder dat deze iedere keer moeten worden afgevoerd. Alle banden zijn standaard in snelheid te regelen, zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen draaien.

2-way split standaard op Powerscreen Warrior 1200

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split-uitvoering. Daarbij kan de machine hydraulisch worden omgebouwd waardoor de middenfractieband wegklapt en niet wordt gebruikt. Zowel het boven- als onderdek lossen dan op de achterafvoerband, waarbij in dien gewenst 2 twee fracties worden geproduceerd.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. heeft de materieelvloot uitgebreid met een nieuwe Powerscreen Warrior 1200.

Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren, zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers.

Ook deze Powerscreen kan worden voorzien van vele verschillende soorten zeefmedia. Van vingerzeven, geweven dekken, Major Wire Flexmath tot snarendekken. Daarmee is voor ieder product de optimale afstelling mogelijk. ‘Door zijn compacte afmetingen en gewicht is hij zeer eenvoudig te transporteren, zonder gebruik te moeten maken van speciale diepladers’, zegt Van der Spek. ‘Op locatie kan de machine door zijn rupswerk snel en eenvoudig worden verplaatst. Dankzij de twee snelheden hiervan, een voor manoeuvreren en de andere voor snelheid, gaat hierbij weinig tijd verloren.’

Voor de aandrijving is een Deutz-motor verantwoordelijk. Die drijft de stalen, gegoten pompen aan die op hun beurt zorgen voor de hydraulische aandrijvingen van banden en zeefbox.

Meer nieuws uit de Recyclingbranche

 

Reageer op dit artikel