nieuws

Meiller asfaltkipper voor geavanceerd asfalttransport

Branche

Transportoplossingen.com B.V. leverde een nieuwe Meiller asfaltkipper aan T. Kamphuis B.V. in Epse. De asfaltkipper meet voortdurend de temperatuur van het asfalt. Ook laat hij aan zijn eigenaar continu weten waar hij zich bevindt.

Meiller asfaltkipper voor geavanceerd asfalttransport

De nieuwe Meiller asfaltkipper voor Kamphuis heeft een stalen halfpipe-opbouw als basis. De opbouw is aan de buitenzijde volledig met een hydrofobe isolatiestof ingepakt. ‘Vochtbestendig en het kan temperaturen tot 200 graden Celsius verdragen’, zegt Transportoplossingen.com.

Zogeheten koudebruggen worden systematisch geëlimineerd. De RVS-buitenbekleding is geheel geschroefd. Dit maakt eventuele reparaties makkelijker. De kap naar wens afgedekt door een geïsoleerd schuifdak of door hydraulische kleppen.

Sensoren in asfaltkipper

Transportoplossingen.com B.V. leverde een nieuwe Meiller asfaltkipper aan T. Kamphuis B.V. in Epse. De asfaltkipper meet voortdurend de temperatuur van het asfalt.

De RVS-buitenbekleding is geheel geschroefd. Dit maakt eventuele reparaties makkelijker.

Hoogwaardige meettechniek bewaakt op 5punten de temperatuur in de kipperopbouw. De sensoren bevinden zich tegen de hoeken van de zijwanden (4 keer) en in de bodem. De gemiddelde temperatuur van alle sensoren kan op het Meiller Smartboard afgelezen worden. Een dicht transportprotocol bewaakt verder iedere lading. Per minuut wordt er gemeten, een telematicasysteem meldt de gegevens met de GPS-positie van het voertuig.

Kamphuis bestelde verder nog een RVS gereedschapskist, aluminium wielen en hydraulische kleppen en schijfremmen. Schoteldruk en aslast voldoen aan de Nederlandse eisen.

Meer nieuws uit de Infrabranche

Reageer op dit artikel